Együtt a környezetért

 

A dm Kft.-nek felelős nagyvállalatként kiemelt szerepe van a környezet formálásában, ezért mindig is nagy figyelmet fordított a környezetvédelemre. Környezetvédelmi stratégiánk részeként a dm üzletek polcain egyre szélesebb körben találhatóak az ökológiailag lebomló és natúr termékek. . Azt tapasztaljuk, hogy vásárlóink egyre nagyobb számban érdeklődnek is a környezetbarát termékek iránt. A vállalat vallja, hogy felelős magatartással tartozik a társadalomnak, így a jövőben is ezen az úton halad majd tovább.

 

Kevesebb hulladékot termelünk

 

A környezettudatos vállalati működés során raktárainkban különös figyelmet fordítunk a lég- és zajszennyezés minimalizálására, és a gazdaságos vízfelhasználásra. A dm raktárainkban szelektíven gyűjtik a hulladékot, így külön-külön gyűjtőbe kerül a kommunális, a termékek csomagolásaként fennmaradó papír, és a raklapok összeállításánál használt fólia is. Annak érdekében, hogy kevesebb hulladékot termeljen, a papír és fóliahulladékot tömöríti, értékesíti, amelyeket később újra felhasznál a cég. A sérült, selejt árut, amely kisebb esztétikai hibák miatt már nem kerülhet a boltok polcaira, igyekszik a megsemmisítés helyett hasznosítani.

 

Vállamon a felelősség

 

A vállalat a fenntartható fejlődés egyik alapelvét, a környezettudatosságot fontosnak tartva nemzetközileg igyekszik vásárlóinak háztartási hulladékait is csökkenteni. 2011 októberétől kétlépcsős programja keretében törekszik arra, hogy vásárlói a környezetszennyező nejlontáska helyett többször használatos pamuttáskában vigyék haza a termékeiket. Az elhasználódott táskákat szimbolikus 1 forintért újra cseréli a dm.  További újítás, hogy törzsvásárlói programjának keretein belül, szezonálisan nagy teherbírású műanyag táskákat kínál vásárlóinak. A „Vállamon a felelősség” program bevezetése óta a nem környezetbarát nejlon táskák használatát sikerült a tizedére csökkenteni.

Top