Együttműködő partnerek:

Garnier márka


A Garnier márkát 1904-ben alapították Franciaországban, amikor Alfred Amour Garnier piacra dobta első szabadalmaztatott növényi alapú hajápolóját, a La Lotion Garnier-t. Az évtizedek során a Garnier a bőrápolásra is kiterjesztette tevékenységét, és megszilárdította hírnevét, mint szépségipari szakértő. A Garnier nemzetközi haj- és bőrápolási márka, amely a világ minden táján a nők igényei szerint összeállított termékeivel innovatív, megfizethető szépségápolási megoldásokat kínál, több mint 100 éves szakértelemmel.

A Garnier a fogyasztók hatalmas tömegéhez juttatja el a szépséget világszerte, és elkötelezett a fenntarthatóság mellett is. Folyamatosan igyekszik csökkenteni a csomagolások környezeti lábnyomát, valamint javítani a formulák ökológiai profilját és biológiai lebonthatóságát.

1935-ben a Garnier Ambre Solaire piacra dobta az első fényvédővel dúsított barnítóolajat. A terméket először a francia Riviérán tesztelték, majd 1936-ban, abban az évben, amikor Franciaország bevezette a mindenki számára fizetett szabadságot, a termék az ország többi részébe is eljutott. Az Ambre Solaire tökéletesen illeszkedett a korhoz, és azonnal a tengerparti nyaralás, a személyes jólét és a modern, magabiztos nőiesség szimbólumává vált, és azóta is élen jár a fényvédelem terén.

Magyar Rákellenes Liga


"Olyan jövőért dolgozunk, amelyben az egészségesek megőrzik egészségüket, a rákbetegeket a legmagasabb szakmai színvonalon kezelik, méltósággal és jó életminőségben élnek."

Jövőképünk meghatározza a jelenlegi feladatainkat. A Magyar Rákellenes Liga a legnagyobb olyan magyarországi egyesület, amely a daganatos betegségek megelőzésével, a korai felismeréssel foglalkozik, és mindent megtesz azért, hogy a daganatos betegek gyógyítása, rehabilitációja a lehető legmagasabb színvonalon történjen.

A megelőzésben egyik vezérfonalunk az Európai Rákellenes Kódex. Ez olyan szabályok gyűjteménye, amelyek segítségével a rák kialakulásának kockázata csökkenthető.

Az Európai Rákellenes Kódex 7. pontja azt tanácsolja, hogy: "Óvakodj a túlzott napozástól, különös tekintettel a gyermekekre! Gondoskodj a napvédelemről! Kerüld a szoláriumot!" Ennek azért van különös jelentősége, mert a bőr sajnos nem felejt, a túlzott napozás, a leégés, a szolárium használata hosszú távon növeli a bőrrák kialakulásának kockázatát. Az ezzel kapcsolatos, fontosabb tudnivalók megtalálhatók a Nemzetközi Rákkutatási Ügynökség honlapján.

A megelőzésben óvodai és iskolai programjainkban külön foglalkozunk a gyermekekkel és a fiatalokkal, hiszen az ő esetükben sokkal nagyobb a remény az olyan életmód kialakítására, amelynek a segítségével csökkenthetik a daganatos betegség kockázatának kialakulását.

Ezért igen örülünk annak, hogy a dm felajánlotta a szakmai partnerséget a „Nap gyermekei" programban, hiszen így együtt sokkal több óvodáshoz, és rajtuk keresztül felnőtthöz juttathatjuk el a helyes napozással kapcsolatos információt.

Évről évre figyelemfelhívó bőrrákszűréseket szervezünk strandokon. Az ezeken kiszűrt emberek számára az életet jelenti, hogyha időben szakemberhez fordulnak, hiszen az időben felismert bőrrák eredményesen gyógyítható!

A Magyar Rákellenes Liga 3500 tagja, négy Segítő Szolgálata, 37 alapszervezete, lelkisegély vonala, önkéntesei segítenek minden hozzánk fordulónak. Ha úgy gondolja, segíthetünk, keressen meg bennünket! A honlapunkon: rakliga.hu megtalálja az elérhetőségeinket.

Szolgálatunkat nagyrészt a személyi jövedelemadó 1%-ából finanszírozzuk. Ezért kérjük, hogy az SZJA 1%-ról rendelkezzék a Magyar Rákellenes Liga javára!
Adószámunk: 19653417-2-43

STABILO


Sokszínűség, minőség, szakértelem és hosszú távú gondolkodás. Erről szól a ma is családi tulajdonban lévő írószermárka, a STABILO világa. A német vállalat közel 170 éves tapasztalattal rendelkezik az íróeszköz gyártás területén. Legyen szó tollról, ceruzáról, színezőről vagy szövegkiemelőről, a STABILO termékek nem csak a funkcionalitást helyezik előtérbe, de egytől-egyig inspirálóan hatnak, és világszerte milliók életét teszik színesebbé, mindemellett különös figyelmet fordítva az ergonómiai és fenntarthatósági szempontokra.

A márka kisgyermekek és szüleik körében egyik legnépszerűbb terméke a már óvodás kortól ajánlott STABILO woody 3 in 1 sokoldalú színes ceruza magas pigmenttartalommal, mely akvarellezhető és zsírkrétaként is használható. Tömzsi formájának köszönhetően már a legkisebbek is marokra tudják fogni. Bármilyen sima felületen alkalmazható, és nedves szivaccsal egyszerűen letörölhető. Hosszú élettartamú, vastagságának és zsírosabb állagának köszönhetően erős nyomásra sem törik a hegye, így a gyerekszobák legvadabb kihívásainak is ellenáll. A termék PEFC minősítésű fa alapanyagból készül, és semmilyen egészségre ártalmas anyagot (PVC, ólom stb.) nem tartalmaz.
További részletek: www.stabilo.com

Játéksziget
Több, mint 25 éves tapasztalata révén a Játéksziget elsősorban tartós, jó minőségű, magas játszóértékkel rendelkező, innovatív játékokat forgalmaz, és ezt az értéket szeretnék a lehető legtöbb családdal megosztani. A Játéksziget üzletekben és a webáruházban több ezer játék közül válogathatnak a gyerekek. Szakértő kollégáik segítenek a választásban, akik hisznek abban, hogy érték a játék.

Az évek óta sikeresen működő saját adomány programjuk keretein belül pedig segítenek mosolyt csalni a rászoruló gyermekek arcára is, amivel nem titkolt céljuk a környezettudatos gondolkodás és empátiára való nevelés támogatása a gyerekek körében, amire nagy szűkség van a mai rohanó világban.
További részletek: www.jateksziget.hu
Top