Együttműködő partnerek:


L'OREAL Magyarország Kft.

MelanomaMobil

 
MelanomaMobil – az életmentő bőrvizsgálat
 
Célunk, hogy minél több életet menthessünk meg a rosszindulatú bőrelváltozások felismerésével és a megfelelő bőrvédelem hangsúlyozásával. Szeretnénk, ha szülők, pedagógusok és már a gyerekek is tudatosan gondolnának bőrük védelmére. Környezetünk változásával a Földünket védő ózonréteg is vékonyodik, így a napból származó UV sugárzás egyre nagyobb része éri el bőrünket, ahol ennek hatására ugyan D-vitamin képződik, de a túlzott mennyiségű UV sugárzás különböző bőrdaganatok és a melanoma kialakulásában is szerepet játszik. Kiemelten fontos a gyermekkori megégések elleni védelem. Statisztikai adatok szerint gyermekkorban elszenvedett megégések akár 50%-kal is növelhetik a felnőttkorban esetlegesen megjelenő melanoma valószínűségét.
 
Hogyan védekezzünk a napsugarak káros hatásai ellen?
 
A direkt napfénytől bőrünket kalappal, valamint hosszú ujjú, fehér, lenge anyagból készült ruhával tudjuk legegyszerűbben védeni. Bőrünk védelme érdekében fényvédő szereket is fontos használnunk. Gyermekek bőre érzékenyebb, kevésbé ellenálló, ezért másfajta gondoskodást igényelnek. Ugyan a magas faktorszámú (50+) naptejek jobban védik a kicsik érzékeny bőrét, mint az alacsonyabbak, ám az egy éves kor alatti gyerekeknek még ennél is speciálisabb napvédő szerek használata és megfelelő ruházat, napernyő javasolt. Semmiképpen se engedjük gyermekeinket ruha, sapka, napszemüveg és fényvédő krém használata nélkül direkt napfényre. Olyan szereket használjunk, amelyekben nincsenek a bőrbe felszívódó komponensek, csak bizonyos fémsók, melyek még a bőrbe kerülés előtt visszaverik a sugárzást a bőrről. Azok is használhatják ezeket a speciális, úgynevezett fizikai fényvédőket, akik allergiásak a normál naptejek összetevőire. Ne feledjük el a kicsik bőrét naponta többször is bekenni.
 
A megelőzés fontos része a rendszeres önvizsgálat. Az anyajegyek szemmel tartása (van-e változó anyajegyünk) és a rendszeres szűrővizsgálatok (egyéni rizikótól függő gyakorisággal) is segíthetnek a melanoma korai felismerésében, kialakulásának megelőzésében.
 

STABILO International GmbH Magyarországi Fióktelepe


A mai napig családi tulajdonban lévő, több mint 160 éves múlttal rendelkező Schwan-STABILO cégcsoport legfőbb küldetése, hogy a mindenkori vállalati értékeket szem előtt tartva mindig megújuló külsővel, az ergonómiai és a környezetvédelmi szempontok figyelembevételével válaszolja meg a folyamatosan bővülő felhasználói igényeket. A STABILO célja, hogy gyermekek és felnőttek számára nem csak hatékonyabbá, de még sokszínűbbé, kényelmesebbé és élvezetesebbé tegye az írást, színezést, rajzolást otthon és az iskolapadban egyaránt.

A márka egyik legkedveltebb színező terméke a már óvodás kortól ajánlott STABILO woody 3in1 sokoldalú színes ceruza, mely egyszerre használható akvarellként és zsírkrétaként is. Tömzsi formájának köszönhetően már a legkisebbek is marokra tudják fogni. Bármilyen sima felületen alkalmazható, és nedves szivaccsal egyszerűen le is törölhető. Hosszú élettartamú, vastagságának és zsírosabb állagának köszönhetően erős nyomásra sem törik a hegye, így a gyerekszobák legvadabb kihívásainak is ellenáll. Az 1 cm átmérőjű ceruzabél nyolcszor több pigmentet tartalmaz a hagyományos színes ceruzákhoz képest. 18 gyönyörű színben kapható különböző darabszámú kiszerelésekben vagy akár egyesével.

A termék PEFC minősítésű, felelős ökológiai gazdálkodásból származó, minőségi fa alapanyagból készül, és semmilyen egészségre ártalmas anyagot (PVC, ólom stb.) nem tartalmaz.
Rendkívüli vastagságához speciális méretű, gyerekzáras hegyező is kapható 2 különféle színben. 

A STABILO az egyik legsokoldalúbb és legszerethetőbb írószer márka színes egyéniségek számára. A rendkívül színes termékpalettát megtaláljátok a Facebook-on is: www.facebook.com/stabilohungary     
 

Aranyág Alapítvány
 

 
A gyermekek egészségéért – az egészséges gyermekekért
 
Az Aranyág Alapítvány több mint két évtizede sok ezer beteg gyermek gyógyulását segítette elő; hozzájárult kórházak, klinikák gyermekeket gyógyító tevékenységének korszerűsítéséhez, általa intézetek és otthonok váltak a bennük lakó gyermekek számára szebbé, jobbá.
 
Az alapítvány hiteles, mert nem magára költ. Bevételünk jelentős hányada az SZJA 1%-ának felajánlásából, valamint szponzoraink pénz- és tárgyi adományaiból tevődik össze, amelyet pályázatok útján juttatunk el a támogatandó szervezeteknek, gyógyító intézményeknek, rászorulóknak.
 
Az alapítvány köszönettel fogadja az 1%-os SZJA-felajánlásokat és az adományokat.
 
Aranyág Beteg vagy Mozgássérült Gyermekeket Támogató Alapítvány
1038 Budapest, Mező utca 12.
Tel. +36 20-417-9509 email: aranyag@aranyag.hu honlap: www.aranyag.hu
Adószám: 18075948-1-41
Bankszámlaszám: Kereskedelmi és Hitelbank 10200847-32414347-00000000
 
 
Top