Legyen gyerekjáték a napvédelem!


 A dm 2018-ban újra megszervezi a nemzetközi kezdeményezésen alapuló Nap gyermekei kampányát. Nyolcadik alkalommal hívja fel a figyelmet a helyes napvédelemre és a napozás veszélyeire, aminek a gyermekek a nyári időszakban fokozottan ki vannak téve.

A program célja, hogy szakemberek segítségével, edukációs jelleggel felhívja a nyilvánosság, főleg a szülők és pedagógusok figyelmét a napvédelemre, hiszen a gyermekek még nem érzik át a leégés későbbi hatásait.
A dm óvodák számára ír ki pályázatot, az első 400 pályázó óvoda garantáltan naptejet nyer, a dm fődíjjal is készül az óvodáknak.

Mindennek vannak szabályai, még a napozásnak is! És vannak hősök, mint a rendőrök, tűzoltók, pilóták, akik betartják és betartatják ezeket a szabályokat másokkal is, hogy óvjanak minket a veszélyektől.
Készítsetek Ti is saját napvédelmi szabályzatot, amelyet kifüggeszthettek akár az óvodában is, és legyetek hősök! Lehetőség van kijelölni egy adott napi „Napost”, aki felel azért, hogy minden gyerek betartsa a napon tartózkodás szabályait, így segít megóvni társait a Nap káros hatásaitól.

A program kabalafigurája egy kis kenguru, Tóni, aki a napozási tanácsokkal látja el a családokat:

A déli órákban kerüljük a direkt napsugárzást! Déli tizenkettő és délután négy óra között a legerősebb a napsugárzás.
Naponta többször kenjük be bőrünket a bőrtípusunknak megfelelő napvédő krémmel.
A napsugárzás a vízfelszín alatt is 95%-ban megtartja az intenzitását. Fürdés alkalmával használjunk vízálló napvédő krémet.
A szemünk nagyon érzékenyen reagál a napfényre. Használjunk olyan napszemüveget, ami valóban elnyeli az UV-sugarakat.
A napon szervezetünk több folyadékot veszít, mint általában. Fogyasszunk elegendő vizet, édesítetlen gyógynövény teákat vagy leveket.
 

Tovább a 2018-as pályázati kiírásra!

Top