Pályázati kiírás – Nap gyermekei
Nap gyermekei pályázat 2023 – Gyerekjáték a napvédelem!


Pályázók köre: magyarországi óvodák csoportjai
Egyéni pályázatokat nem tudunk befogadni.


Pályázati időszak: 2023. április 3. – május 14.
Pályázati szakmai zsűrizés: 2023. május 15. – június 4.
Közönségdíj online szavazási időszak: 2023. május 15. – június 4.
Eredményhirdetés: 2023. június 9.


Pályázat célja:
A dm Kft. idén 13. alkalommal hirdeti meg a Nap gyermekei programot, amelynek célja, hogy szakemberek segítségével, edukációs jelleggel felhívja a nyilvánosság, főleg a szülők és a pedagógusok figyelmét a napvédelem fontosságára.

Pályázat témája:
A pályázat központi témája: Gyerekjáték a napvédelem!

A feladat a következő:
Mutassátok meg ki a legkreatívabb ovis csoport, és készítsetek óriás társasjátékot a szabadban a napvédelem témájában, a fenntarthatóság jegyében!

Fenntarthatósági szempontok a szabadtéri napvédelmi társasjáték készítéséhez:
Meglévő eszközök, tárgyak felhasználása új funkcióval
A társasjáték tartóssága, minél hosszabban használni lehessen
Többfunkciós társasjáték – más játékhoz is használható legyen részben vagy egészben
Ha pedig elkészültetek, fotózzátok le az alkotást egyetlen képen, majd töltsétek fel a fotót pályázati weboldalunkra egy rövid pályázati űrlap kitöltését követően.


Pályázat célkitűzése:
A pályázattal szeretnénk felhívni a gyermekek figyelmét a napozás veszélyeire, amelynek nyári időszakban fokozottan ki vannak téve.
A dm olyan magyarországi óvodás csoportok jelentkezését várja, akik azonosulni tudnak a Nap gyermekei program célkitűzéseivel, gondot fordítanak a gyermekek megfelelő napvédelmére, és szívesen vennék ehhez mind a termékbeli, mind pedig a szakmai támogatást.


Elérhető támogatás:

 • A pályázó óvodai csoportok között (a pályázatot benyújtó óvodák csoportlétszámát figyelembe véve) összesen 30.250 db naptejet osztunk ki a Garnier márka jóvoltából.


További nyeremények:

 • Az első 100 beküldő óvodai csoport gyorsasági ajándékként 2 db STABILO® woody 3 in 1 színes ceruza készletet kap a STABILO jóvoltából. A csomag tartalma: 1 db 10 színből álló STABILO woody 3 in 1 sokoldalú színes ceruza készlet és 1 db 6 színből álló STABILO woody 3 in 1 DUO sokoldalú színes ceruza készlet.

 • A legtöbb közönségszavazatban részesülő 10 pályázó óvodai csoport közönségdíjat nyer: értékes játék ajándékcsomagot kap a Játéksziget jóvoltából. A csomagok olyan prémium kategóriás, tartós játékokat tartalmaznak, amelyek hozzájárulnak a gyerekek fejlődéséhez. A környezetbarát játékok mellett Montessori fejlesztő játékok és szerepjátékok is helyet kaptak, mint pl. a Sylvanian Families szettek.

 • Fődíj: A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt pályázatot benyújtó óvoda fődíja: a nyertes óvoda játszóterének felújítása.


A pályázati fődíj nyertes óvodai csoport udvarát a szervező a nyertes óvodával történő egyeztetés alapján felújítja látványos és kreatív játékokkal, amelyek funkcionális árnyékolástechnikai megoldásokat is tartalmaznak. Az elkészült udvart a szervező ünnepélyes keretek között adja át.
A felújítás keretösszege: 2 000 000 Ft + Áfa, azaz kétmillió forint plusz az általános forgalmi adó összege.

A pályázati munka bővebb leírása:
A feladat: A napvédelem témáját és szabályait legkönnyebben játszva tanulhatjátok meg. Móka és kacagás közben észre sem veszitek, és örökre megjegyezhetitek a fő szabályokat.
Itt az idő, hogy elkészítsétek csoportotok napvédelmi témájú óriás társasjátékát, méghozzá szabad téren, hiszen az önfeledt játék a jó levegőn az igazi!
Használjatok fel újrahasznosított eszközöket, adjatok a meglévő eszközöknek új funkciót, vagy figyeljetek arra, hogy a társasjáték tartós legyen vagy többfunkciós, hogy a fenntarthatósággal is megismerkedhessetek játékos formában. Ne felejtsétek megmutatni a gyerekek keze munkáját is az elkészült társasjátékban!

Mutassátok meg ki a legkreatívabb ovis csoport, és készítsetek óriás társasjátékot a szabadban a napvédelem témájában, amely segít megtanulni a felelősségteljes napvédelmi szabályokat.

Technikai feltételek:
A napvédelmi témájú óriás szabadtéri társasjáték készítéséhez bármilyen technikát és eszközt használhattok. Az alkotásnak csak a Ti és a csoportotok kreativitása szabhat határt! A lényeg a napvédelem fontosságának hangsúlyozása és a fenntarthatóságra törekvés, újrahasznosított alapanyagok felhasználása, valamint, hogy a pályázatnak legyen edukatív jellege. Legyen benne a gyermekek keze munkája, minél kreatívabb, színesebb, különlegesebb és tartósabb végeredménnyel.

Pályázati anyag:
Pályázatok benyújtásának módja, helye:
Pályázatra jelentkezni az online jelentkezési űrlap pontos kitöltésével és a pályázati munka online feltöltésével lehet a www.dm-egyuttegymasert.hu oldalon keresztül. A feltöltésnél a lebonyolító a feltöltési dátumot veszi figyelembe!
Pályázni az elkészült alkotás 1 db fekvő elrendezésű fotójával lehet.
A képet .jpg formátumban, fekvő elrendezésben a jelentkezési űrlapon online feltöltve várjuk.
A kép mérete nem haladhatja meg az 5 MB-ot.
Amennyiben a napvédelmi témájú szabadtéri társasjátékról készült képen gyermekek is szerepelnek, adatvédelmi okokból azt csak abban az esetben fogadjuk el, ha valamennyi gyermek arcát teljesen kitakarták, vagy a gyerekek háttal lettek fotózva.

Pályázati dokumentáció tartalma:
Online feltöltés (www.dm-egyuttegymasert.hu):

 1. Űrlap kitöltése

 2. Pályázati fotó feltöltése az űrlapon (jpg)


Pályázati feltételek:
Kizárólag magyarországi óvodás csoportok jelentkezését várjuk, egyéni jelentkezéseket nem tudunk elfogadni.
Csakis pontosan kitöltött jelentkezési űrlapot tudunk elfogadni. A részvétel feltétele a pályázati fotó feltöltése a megadott szempontok alapján!


A pályázók hozzájárulnak, hogy a pályázati fotót a dm Kft. a www.dm-egyuttegymasert.hu oldalon közzéteszi.
A pályázók hozzájárulnak, hogy a dm Kft. a nyereményeket nyilvános program keretében is átadhassa, továbbá publikálhassa vagy ismertethesse a nyertes pályázók nevét és fotóját a tömegtájékoztatási médiumokban és egyéb promóciós, valamint reklám célokat szolgáló audio, fotó és videó anyagokban. Ennek megfelelően a nyertesek a pályázatban történő részvételükkel hozzájárulnak nevük és képmásuk nyilvánosságra hozatalához, valamint ahhoz, hogy a róluk készült hang-, illetve videófelvételt és fényképeket a dm Kft. időbeli, térbeli, mód és mértékbeli korlátozás nélkül díjmentesen felhasználja a személyiségi jogok maradéktalan betartása mellett. Felkérés esetén ellentételezési igény nélkül vállalják továbbá, hogy rendelkezésre állnak média interjú céljából.


Pályázati értékelési folyamat és szempontok:
Gyorsasági ajándék: a 100 db csoportonkénti gyorsasági ajándékot a pályázatok beérkezési sorrendje dönti el, a sorrend meghatározásához a feltöltés időpontját vesszük figyelembe.
Fődíj: Valamennyi, a pályázati időszak alatt időben beérkezett és a pályázati feltételeknek megfelelő pályázat közül szakmai zsűri választja ki az 1 db fődíj nyertest.

A pályázati munkákat az alábbi szempontok alapján értékeli a szakmai zsűri:

 • Mennyire felel meg a pályázati kiírásban megfogalmazott szempontoknak a pályázat

 • Fenntarthatósági törekvés

  • Meglévő eszközök, tárgyak felhasználása új funkcióval

  • A társasjáték tartóssága, minél hosszabban használni lehessen

  • Többfunkciós társasjáték – más játékhoz is használható legyen részben vagy egészben

 • A pályázat elkészítésébe bevont gyerekek száma és kezük munkájának láthatósága

 • Felhasznált eszközök változatossága, sokszínűsége

 • A pályázat egyedisége, látványossága, kreatív kivitelezése

 • A pályázat edukatív jellege


A zsűri döntése végleges, jogorvoslatnak helye nincs.

Közönségdíj: 2023. május 15. – június 4. között a közönségszavazás során a 10 legtöbb szavazatot kapott pályázó csoport a zsűri döntésétől függetlenül közönségdíjat kap.

A közönségszavazás menete:
Szavazni 2023. május 15. – június 4. között a https://www.dm-egyuttegymasert.hu/hu/nap-gyermekei/palyazatok/ oldalon lehet, mely a főoldal „Nap gyermekei” menüpontjából a Pályázatok – Szavazás fül alatt érhető el, de közvetlen link is vezet a főoldalról ehhez a felülethez.
A beérkezett pályázatokra egy „Szavazás” gomb segítségével lehet voksolni, mely a szavazás elindulásától kezdve jelenik meg az oldalon a pályázati fotók mellett. A szavazati gomb megnyomása után, az oldal frissítését követően körülbelül 1 percen belül jelenik meg az oldalon a szavazat.


A szavazáshoz nem kell regisztrálni, viszont a felhasználók egy adott IP címről egy pályázati anyagra egyszer szavazhatnak a szavazási időszak alatt, és akár több pályázatra is leadhatják voksukat. A szavazás lezárását követően a szavazatok ellenőrzésre, és a jogosulatlanul leadott szavazatok törlésre kerülnek.
A közönségszavazási szabályok megszegése a versenyből való kizárást vonhatja maga után!


Eredményhirdetés, a nyertessel való kapcsolatfelvétel időpontja:
Eredményhirdetés 2023. június 9-én várható, amelyről a jelentkezők e-mailben, a fődíj nyertes e-mailben és telefonon is kap tájékoztatást. Az eredmény a pályázat weboldalán is elérhető lesz.

A pályáztatás lebonyolításában a dm Kft. szakmai partnere a Bang Bang Ideas Kft.

Bővebb információ:
T: +36-1-610-8952 H-P: 9.00-17.00 között
E-mail: dm-napgyermekei@bangbang.hu
Honlap:
www.dm-egyuttegymasert.hu

Sok sikert kívánunk a pályázathoz!
dm Nap gyermekei pályázat szervezői

Top