Pályázati kiírás – Nap gyermekei
Nap gyermekei pályázat 2024 – Mesés napvédelem!


Pályázók köre: magyarországi óvodák csoportjai
Egyéni pályázatokat nem tudunk befogadni.


Pályázati időszak: 2024. április 8. – május 17.
Pályázati szakmai zsűrizés: 2024. május 18. – június 5.
Közönségdíj online szavazási időszak: 2024. május 18. – június 5.
Eredményhirdetés: 2024. június 10.


Pályázat célja:
A dm Kft. idén 14. alkalommal hirdeti meg a Nap gyermekei programot, amelynek célja, hogy szakemberek segítségével, edukációs jelleggel felhívja a nyilvánosság, főleg a szülők és a pedagógusok figyelmét a napvédelem fontosságára.
A pályázattal szeretnénk felhívni a gyermekek figyelmét a napozás veszélyeire, amelynek nyári időszakban fokozottan ki vannak téve. A program szakmai partnere a Magyar Rákellenes Liga.
A dm olyan magyarországi óvodás csoportok jelentkezését várja, akik azonosulni tudnak a Nap gyermekei program célkitűzéseivel, gondot fordítanak a gyermekek megfelelő napvédelmére, és szívesen vennék ehhez mind a termékbeli, mind pedig a szakmai támogatást.Pályázat témája:
A pályázat központi témája:
Mesés napvédelem!

A feladat a következő:
Mutassátok meg, ki a legkreatívabb ovis csoport, és készítsétek el napvédelmi mesétek illusztrációját tetszőleges technikával!
Fessetek, ragasszatok, rajzoljatok, hogy alkotásotokon életre keljen egy napvédelmi mese vagy történet!

Alkossatok szabadon, tetszőleges technikával! A pályaműveket egyetlen fotón várjuk, így a csoport alkotása lehet mesétek 1-1 jelenetének megjelenítése, vagy képregény, óriásplakát, montázs is, mely egy fotón bemutatható.
Vegyétek figyelembe, hogy a szakmai zsűri a pályázatok értékelésekor az alábbi szempontokat veszi figyelembe:
• Mennyire kreatív és egyedi az alkotás?
• Megjelenik-e az alkotáson a napvédelmi edukáció?
• Mennyire látható a gyermekek keze munkája?
• Mennyire sokszínű a kész pályamunka?
• Mennyire tartós az alkotás?
• Készült-e az illusztrációhoz saját mese?
(A saját mese szövegének beküldése nem kötelező feltétel, annak tartalmát csak a szakmai zsűri értékeli, a közönségdíj szavazásban ennek tartalma nem vesz részt.)
Amint elkészültetek az illusztrációval, fotózzátok le az alkotást egyetlen képen, majd töltsétek fel a fotót pályázati weboldalunkra egy rövid pályázati űrlap kitöltését követően.


Elérhető támogatás:

  • A pályázó óvodai csoportok között (a pályázatot benyújtó óvodák csoportlétszámát figyelembe véve) összesen 35.000 db naptejet osztunk ki a Garnier márka jóvoltából.


További nyeremények:

  • Az első 100 beküldő óvodai csoport gyorsasági ajándékként 20.000 Ft értékű homokozójáték csomagot kap a Fair Play Trade jóvoltából.
    A csomag tartalma: 30 darabos óvodai homokozó készlet.
    A legtöbb közönségszavazatban részesülő 10 pályázó közönségdíjat nyer: 100.000 Ft értékű Fair Play Trade ajándékutalványt, mely a Fair Play Trade webshopon keresztül váltható be.

  • Fődíj: A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt pályázatot benyújtó óvoda fődíja: a nyertes óvoda játszóterének felújítása.


A pályázati fődíj nyertes óvodai csoport udvarát a szervező a nyertes óvodával történő egyeztetés alapján felújítja látványos és kreatív játékokkal, amelyek funkcionális árnyékolástechnikai megoldásokat is tartalmaznak. Az elkészült udvart a szervező ünnepélyes keretek között adja át.
A felújítás keretösszege: 2 000 000 Ft + Áfa, azaz kétmillió forint plusz az általános forgalmi adó összege.

A pályázati munka bővebb leírása:
A feladat: A napvédelem témáját és szabályait legkönnyebben mesélve tanulhatjátok meg. Móka és kacagás közben észre sem veszitek, és megjegyezhetitek a fő napvédelmi szabályokat. Itt az idő, hogy elkészítsétek csoportotok napvédelmi témájú meséjének illusztrációját.

Mutassátok meg, ki a legkreatívabb ovis csoport, és készítsétek el napvédelmi mesétek illusztrációját tetszőleges technikával! Fessetek, ragasszatok, rajzoljatok, hogy alkotásotokon életre keljen egy napvédelmi mese vagy történet!


Technikai feltételek:
A napvédelmi témájú mese illusztrációjának elkészítéséhez bármilyen alapot és technikát választhattok. Az alkotásnak csak a Ti és a csoportotok kreativitása szabhat határt! A lényeg a napvédelem fontosságának hangsúlyozása, valamint, hogy a pályázatnak legyen edukatív jellege. Legyen benne a gyermekek keze munkája, minél kreatívabb, színesebb, különlegesebb végeredménnyel.
A pályamunkák mérete tetszőleges, méretbeli korlátja nincs.


Pályázatok benyújtásának módja, helye:
Pályázatra jelentkezni az online jelentkezési űrlap pontos kitöltésével és a pályázati munka online feltöltésével lehet a www.dm-egyuttegymasert.hu oldalon keresztül. A feltöltésnél a lebonyolító a feltöltési dátumot veszi figyelembe!
Pályázni az elkészült alkotás 1 db fekvő elrendezésű fotójával lehet.
A képet .jpg formátumban, fekvő elrendezésben a jelentkezési űrlapon online feltöltve várjuk.
A kép mérete nem haladhatja meg az 5 MB-ot.
Amennyiben az illusztrációról készült képen gyermekek is szerepelnek, adatvédelmi okokból azt csak abban az esetben fogadjuk el, ha valamennyi gyermek arcát teljesen kitakarták, vagy a gyerekek háttal lettek fotózva.

A saját mese beküldése nem feltétel,
de a szakmai zsűri értékelése során figyelembe veszi azt. Amennyiben opcionálisan a pályázó szeretné beküldeni a mesét, az űrlap megfelelő mezőjébe szövegesen beágyazva erre biztosított a lehetőség. A saját mese szöveges tartalmát csak a szakmai zsűri értékeli az illusztrációs képi anyag zsűrizése mellett, a közönségdíj szavazásban a mese tartalma nem, csak annak illusztrációja vesz részt.Pályázati dokumentáció tartalma:
1.
Űrlap adatkérő mezők kitöltése
2. Pályázati fotó feltöltése az űrlapon (jpg)
3. A pályázati illusztráció alapját képező saját napvédelmi mese szövegének feltöltése az űrlapon (opcionális, nem kötelező)


Pályázati feltételek:
Kizárólag magyarországi óvodás csoportok jelentkezését várjuk, egyéni jelentkezéseket nem tudunk elfogadni.
Csakis pontosan kitöltött jelentkezési űrlapot tudunk elfogadni. A részvétel feltétele a pályázati fotó feltöltése a megadott szempontok alapján!
A pályázók hozzájárulnak, hogy a pályázati fotót a dm Kft. a www.dm-egyuttegymasert.hu oldalon közzéteszi.
A pályázók hozzájárulnak, hogy a dm Kft. a nyereményeket nyilvános program keretében is átadhassa, továbbá publikálhassa vagy ismertethesse a nyertes pályázók nevét és fotóját a tömegtájékoztatási médiumokban és egyéb promóciós, valamint reklám célokat szolgáló audio, fotó és videó anyagokban. Ennek megfelelően a nyertesek a pályázatban történő részvételükkel hozzájárulnak nevük és képmásuk nyilvánosságra hozatalához, valamint ahhoz, hogy a róluk készült hang-, illetve videófelvételt és fényképeket a dm Kft. időbeli, térbeli, mód és mértékbeli korlátozás nélkül díjmentesen felhasználja a személyiségi jogok maradéktalan betartása mellett. Felkérés esetén ellentételezési igény nélkül vállalják továbbá, hogy rendelkezésre állnak média interjú céljából.


Pályázati értékelési folyamat és szempontok:
Gyorsasági ajándék: a 100 db csoportonkénti gyorsasági ajándékot a pályázatok beérkezési sorrendje dönti el, a sorrend meghatározásához a feltöltés időpontját vesszük figyelembe.
Fődíj: Valamennyi, a pályázati időszak alatt időben beérkezett és a pályázati feltételeknek megfelelő pályázat közül szakmai zsűri választja ki az 1 db fődíj nyertest.

A pályázati munkákat az alábbi szempontok alapján értékeli a szakmai zsűri:


Mennyire felel meg a pályázati kiírásban megfogalmazott szempontoknak a pályázat
A pályázat napvédelmi edukációs jellege
A pályázat elkészítésébe bevont gyerekek száma és kezük munkájának láthatósága
A választott technika változatossága, sokszínűsége
A pályázat egyedisége, látványossága, kreatív kivitelezése

Plusz pont, ha a pályázathoz érkezik saját napvédelmi mese, történet, mely az illusztráció alapját képezi.


A zsűri döntése végleges, jogorvoslatnak helye nincs.

Közönségdíj: 2024. május 18. – június 5. között a közönségszavazás során a 10 legtöbb szavazatot kapott pályázó csoport a zsűri döntésétől függetlenül közönségdíjat kap.

A közönségszavazás menete:
Szavazni 2024. május 18. – június 5. között a https://www.dm-egyuttegymasert.hu/hu/nap-gyermekei/palyazatok/ oldalon lehet, mely a főoldal „Nap gyermekei” menüpontjából a Pályázatok – Szavazás fül alatt érhető el, de közvetlen link is vezet a főoldalról ehhez a felülethez.
A beérkezett pályázatokra egy „Szavazás” gomb segítségével lehet voksolni, mely a szavazás elindulásától kezdve jelenik meg az oldalon a pályázati fotók mellett. A szavazati gomb megnyomása után, az oldal frissítését követően körülbelül 1 percen belül jelenik meg az oldalon a szavazat.


A szavazáshoz nem kell regisztrálni, viszont a felhasználók egy adott IP címről egy pályázati anyagra egyszer szavazhatnak a szavazási időszak alatt, és akár több pályázatra is leadhatják voksukat. A szavazás lezárását követően a szavazatok ellenőrzésre, és a jogosulatlanul leadott szavazatok törlésre kerülnek.
A közönségszavazási szabályok megszegése a versenyből való kizárást vonhatja maga után!


Eredményhirdetés, a nyertessel való kapcsolatfelvétel időpontja:
Eredményhirdetés 2024. június 10-én várható, amelyről a jelentkezők e-mailben, a fődíj nyertes e-mailben és telefonon is kap tájékoztatást. Az eredmény a pályázat weboldalán is elérhető lesz.

A program szakmai partnere a Magyar Rákellenes Liga.
A program további együttműködő partnere az Anyamesélj.hu.


A pályáztatás lebonyolításában a dm Kft. szakmai partnere a Bang Bang Ideas Kft.
Bővebb információ:
T: +36-1-610-8952 H-P: 9.00-17.00 között
E-mail: dm-napgyermekei@bangbang.hu
Honlap:
www.dm-egyuttegymasert.hu

Sok sikert kívánunk a pályázathoz!
dm Nap gyermekei pályázat szervezői

Top