A közönség szavazatai döntöttek a 10 támogatott projektről!

 

A dm 2017-ben a közönség szavazati alapján az alábbi projektek megvalósítását támogatja (zárójelben a szavazatok száma látható):

 

Vadaspark Lakópark melletti, kiserdei tanösvény kialakítása (3646)

 

A Vadaspark Lakópark Egyesület a lakóparkjuknál levő kiserdőben alakít ki tanösvényt, természethez illő ügyességi játékokkal, ismeretterjesztő táblákkal, hogy az erdei ösvény az itt élők közös programjainak helyszíne lehessen.

 


Élmény, sport, egészség (2640)

 

A Down Alapítvány programja ötvözi az egészségtudatosságot és a sportolást, hátrányos helyzetű csoportokat támogatva. Integrált közösségi programokat szerveznek a Down Alapítvány Sportcentrumában, sportprogramjaikat érzékenyítő és csapatépítő tréningként is "hasznosítják".


Zöld kincses sziget (2582)

A Pázmándfalui Napsugár Óvodáért Alapítvány egy élményszigetet hoz létre mezítlábas tanösvénnyel, időjárás megfigyelő állomással, KRESZ-parkkal és madárvédő mini arborétummal. A projekt segítségével természetvédelmi programokat, előadásokat szerveznek.


Apró Lépések Fejlesztőház és Közösségi Tér (2565)

Az Apró Lépések Egyesület célja, hogy a városban egy Fejlesztő Házat és Közösségi Teret hozzon létre, ahol nemcsak az egyesület autista gyerekei, hanem más problémával küzdő gyerekek is szakszerű korai fejlesztésben részesülhetnek. 


DIY hétvége (2500)

Az Alternatív Közösségek Egyesülete olyan hétvégét szervez, ahol célcsoportjaik közösen vehetnek részt egy környezettudatos, szemléletformáló hétvégén. A tervezett programok: raklap bútorok készítése, közösségi festés, közösségi ültetés, babzsák-készítés, közösségi befőzés a Debrecen Bike Maffia számára.

Egy a világunk (2485)

Az Egy a világunk Alapítvány a súlyosan halmozottan sérült, többségében nem beszélő gyerekeket segíti. Az integrált programokkal meg szeretnék mutatni, hogy nincs külön sérültek és épek világa. A programok során minden résztvevő megismerkedhet az alternatív kommunikáció módjával, eszközeivel.


MIZU (Mondj Igent Zöld Utókor) (2482)


A Békési Civil Közösségek Fejlődéséért Egyesület két alsós osztályban és két óvodai csoportban tart interaktív foglakozásokat a környezetvédelemről, a környezettudatos és az egészséges életmód kialakításáról.  Mindegyik kis közösségben felépítenek egy élő, zöld falat (kis innovatív kertet), amelyet közösen gondozhatnak, építhetnek


 „Legyél te is barlangi mentős!”  (2452)

A Magyar Barlangi Mentőszolgálat a Verocs Szakosztály keretében barlangi túrán részt vevő értelmi-, mozgássérült, vak fiatalokat segít, több héten keresztül barlangi mentős eszközök kipróbálására adnak lehetőséget. A program végén barlangi Mikulás ünnepséget rendeznek, ahol már gyakorlott barlangi mentőként oklevelet és ajándékot kapnak.


Értékműhely – Közösségi tanulással az esélyteremtésért (2362)

Látva tanulni, tanulva látni! – a Kulturális Életért Közhasznú Egyesület mottója jól összegzi a program lényegét: nyíregyházi családok átmeneti otthonában élők esélyteremtését segíti a projekt, a tudásbővítéshez, közösségi programokhoz kapcsolódó tevékenységek egyszerre járulnak hozzá a középiskolás korosztály érzékenyítéséhez és a perifériára szorult családok helyzetének javításához.


Sporttal, együtt, az egészségesebb életünkért közösen kell tenni, gyere TE is velünk (2300)


A Szigetszentmiklósi és Ráckevei járásokban fogyatékkal élő családok sportolási tevékenységét segíti a Csepel-szigeti Fogyatékosok Sportegyesülete. A helyi civil szervezetekkel együttműködve egy közösségi bocsa és para bocsa pálya kialakítása a cél, a helyi iskolák tanulóit is bevonják a megvalósításba közösségi munka keretében.

 

    Nincs találat
    Top