Elbírálási kritériumok

Példamutatás

 

Tud integrálódni a projekt a helyi környezetbe? A projekt képes párbeszédet kezdeni a helyi közösségekkel, szervezetekkel? Van együttműködés a megvalósításban? A projekt hatókörébe tartozó közösségek is támogathatják a kezdeményezést?

A pályázati elbírálásnál szempont, hogy milyen kapcsolódási pontok erősítik a pályázatot (önkéntes munka, nyilvánosság bevonása, helyi lakosok elérése)?

Aktualitás

 

A projekt aktuális társadalmi problémákra ad releváns választ, összhangban áll a dm célkitűzéseivel?

A kezdeményezés egészséges életmódra nevel? Támogatja a szociálisan hátrányos helyzetű családokat, esetleg környezetvédelmi célt szolgál? Az állatvédelem területén képes eredményt elérni? Egy új ötlet, egy innovatív megoldás megváltoztathatja a helyi közösségek életét, légy részese ennek!

A célcsoport elérése

 

Nézzünk egy kicsit másként arra a helyre, ahol élünk. Segítségre váró közösséget, támogatandó ügyet, megoldandó problémát biztosan találunk a környezetünkben, és olyanokat is, akiket meg akarunk szólítani, s aktivizálni.  A tervezett projekt képes felrázni a helyi közösséget? Netán összefogásra sarkall? Hogyan szólítja meg a célcsoportját? Az üzenetek célba érnek, vagy pusztába kiáltott szavak maradnak? 

Megvalósítás és hatás

 

A projektötlettől hosszú út vezet a tervezett aktivitás megvalósításáig. A tevékenységeket össze kell hangolni, részleteiben kidolgozni, s ezt a dm számára is megmutatni.  Megvizsgáljuk, hogy  mennyire kidolgozott a tervezett tevékenység, milyen hatást ér el a projekt? Van hosszú távú hatása a projektnek a helyi közösség életére, esetleg jólétére? 

Az elbírálás fő szempontjai

1. A pályázó szervezet eddigi tevékenysége és tapasztalatai alapján képes lesz-e a tervezett projekt megfelelő minőségű lebonyolítására

  1. 2. A tervezett tevékenység összhangban áll-e a pályázati felhívás célkitűzéseivel és a célcsoport(ok) szükségleteivel
  2. 3. A tervezett tevékenységekkel elérhető-e a kívánt cél és célcsoport
  3. 4. A projekt megvalósítása hatással van a helyi közösségek életére, a helyi közösségek jólétét szolgálja
  4. 5. Mennyire kidolgozott a tevékenységek bemutatása, mennyire képeznek a tevékenységek és módszerek kerek egészet
  5. 6. Várható-e az eredmények, hatások fennmaradása és további hasznosulása a projekt vége után
  6. 7. A tervezett költségvetés reális és a tevékenységekkel alátámasztott-e


Kérjük a pályázat feltételei, elbírálási szempontjai miatt olvassa el a részletes pályázati kiírást!

Top