Jobbá tenné a világot? Kezdje a szomszédban!

 

A dm 2018-ban is helyi ügyekre szeretné felhívni a figyelmet, ezért pályázatot ír ki civil projektek támogatására: a nyertes kezdeményezéseket 500 -500 ezer forinttal támogatja a dm. 

A dm idén 25 éves, ezért 25 szervezet helyi kezdeményezését támogatjuk.
 

A dm üzletei behálózzák az egész országot, így a projekt keretében helyben is hatékonyan tudunk segíteni. 

 

A dm célja a helyi közösségek és tagjaik támogatása az alábbi kategóriákhoz kapcsolódóan:

 

  • egészséges életmódra nevelést népszerűsítő közösségi programok támogatása
  • szociálisan hátrányos helyzetben élő családok és gyermekek közösségi támogatása
  • környezetvédelem, a környezettudatos életmódra, szemléletre nevelés témakörében benyújtott közösségi kezdeményezések támogatása


Jótettekkel egy jobb világért 2018. évi  részletes pályázati útmutató letölthető az alábbi linkról ITT.
 

A pályázat időszaka

 

A pályázati kiírás részvételi kritériumainak megfelelő szervezetek jelentkezését várjuk 2018.május 2.- május 31-ig.

 

Független zsűri és közönségszavazás

 

Minden, az előszűrésen megfelelt pályázat rövid összefoglalója és a pályázó szervezet neve felkerül a www.dm-egyuttegymasert.hu oldalra, amelyre 2018. június 4-e és 2018. június 16-a között a nagyközönség szavazhat, és választhatja ki azt a 15 legjobbnak ítélt ügyet, projektet, programot, amelyeket a dm az idei évben támogat.

A két procedúra (a zsűri szavazatai és a közönségszavazatok) alapján összesen 25 pályázat nyerhet támogatást programjára. A kiválasztási procedúrák párhuzamos léte okán előfordulhat, hogy egy projekt a közönségszavazatok során és a zsűri szavazatai alapján is a nyertes pályázatok közé kerül. Tekintettel arra, hogy jelen kiírásban egy pályázat egy támogatásban részesülhet, így a nyertesek közé a következő legtöbb közönségszavazatot kapott projekt kerül automatikusan. Abban az esetben, ha két vagy több projekt azonos számú közönségszavazatot kap, és ezzel a nyertesek száma túllépné a pályázati kiírásban meghatározott számot, úgy egy független szakmai zsűri dönti el, hogy mely/melyek a támogatásban részesülő projektek.

 

 

Top